"Alexander Rutgers is the only professional in the Netherlands in whom I have confidence to coach the Inner Game effectively'"

Timothy Gallwey USA, grondlegger van de Inner Game methode

 


"Ooit heb ik een training gehad van Tim Gallwey, grondlegger van The Inner Game Methode. Die zal ik nooit vergeten. Het heeft mij altijd geholpen.

Alexander Rutgers is zijn vertegenwoordiger en “very much his own man”. Een liefdevolle man die echt begrijpt waar het over gaat en in dat begrip innemend is en bescheiden blijft."

Harry Starren, ex CEO de Baak (Het Instituut voor Leiderschap en Hoogopgeleide professionals)


"Gebruik je fantasie, zie het voor je – en gedraag je ernaar. Deze woorden zingen na in mijn hoofd na de WinnerCoaching-sessie van vanmiddag. Dat raakt me, geen tricks en tips hoe je je to-do-lijstje moet afhandelen, maar afstemmen met jezelf, de dag, de taak, dan gaat het als vanzelf en wordt het een feestje om één voor één de punten af te ronden. Deze nieuwe manier van werken heeft Alexander mij aangereikt en heeft mij mijn energie teruggegeven. Alexander mag ik je daarvoor bedanken."

Prof.dr.ir. Albert van der Padt, Diamond team FrieslandCampina


"Je aanpak was bijzonder. Op de mens gericht en met oog voor diezelfde mens en de verborgen kwaliteiten. De ervaringen brachten mij ertoe je te vragen om de sterkste club uit Utrecht in die tijd (+/- de jaren 85) te komen trainen. Geen gemakkelijke groep, veel talent en veel tennis-trainers die het eigenlijk liever zelf wilden doen. Het was leuk om te horen dat zij allemaal het over een ding eens waren.
“Alexander is de beste trainer die we ooit gehad hebben”. Dat zeggen ze nu na 30 jaar dus zomaar. Ongevraagd. Op de golfbaan ( tja).

Ik denk dat dat het beste is wat je te horen kunt krijgen."

Rene Olthof, Olthof & Co B.V.


"Alexander is voor mij de Abundance waterval aan energie en informatie in ware persoon, in zijn aanwezigheid laat ik me overspoelen met het heldere, frisse water van energie en kennis waaruit ik mezelf weer zie, voel, HERKEN. Vanuit deze waterval van Overvloed stromen de inzichten weer vanzelf en komt WIE IK BEN weer helder tevoorschijn, en van hieruit vloeit creatie weer moeiteloos zoals het hoort te zijn. Een uitnodiging hierin is een ware kunst die Alexander bezit als geen ander, het mij laten ontdekken, mogen duiken in en spelen met deze universele kennis en inzichten zijn momenten die mij herinneren aan de onbezonnen tijd van jong zijn."

Inger Becker, Founder Life Synchronics


"Alexander Rutgers is wat mij betreft dé specialist op het  gebied van The Inner Game in Nederland. Wil je onderzoeken wat jou nu eigenlijk weerhoudt van je volledig vrij voelen of wil je meer weten over jouw belemmerende overtuigingen? Dan raad ik je zeker aan om eens een aantal coachsessies bij hem te boeken. 

Alexander kan je helpen om met minder moeite meer te bereiken. Als er iemand gepassioneerd met zijn vak bezig is dan is Alexander het wel."

Rene Huurdeman, trainer, coach 


"Alexander Rutgers heeft een aantal jaren met veel succes workshops Inner Game gegeven tijdens de Nationale Bedrijfstennis Evenementen. De deelnemers verbeterden niet alleen hun tennisspel maar gebruikten de inzichten en tools ook op hun werk en hun leven. Ze kunnen met minder moeite meer bereiken, wat cruciaal is voor topprestaties op de tennisbaan en in je dagelijks leven."

Jacco Eltingh, technisch directeur KNLTB


"I always remember your training with the Inner Game.
I enjoyed your sessions very much and I could see clearly what you were wanting to demonstrate with this training. I very much like the physicalisation of what you do, the need to locate deep awareness within the body en breath .
This is an art that has largely been lost in the west. These are business people. Many have lost the connection between brain and body. They are so narrowly focussed on business outcomes, they find it hard to see things clearly from a wider perspective.
Thank you for your training"

Nick Owen, eigenaar van Natural Leaders (UK)


"Mijn ervaringen met Alexander Rutgers bestrijken een lange periode. Met een vriendin volgde ik langjarig het moeiteloze tennisspel, waardoor we ons spel konden verbeteren. Daarnaast hebben wij Clinics opgezet, waarbij leidinggevenden en tennis met elkaar worden verbonden. Twee maal in het Frans Otten Stadion aan een groep van zo'n 20 personen en tevens aan een management team van een opleidingsinstituut.
Ik heb Alexander leren kennen als een uitstekende coach met grote kennis, inzet en rust voor zijn cursisten en zorg en ondersteuning voor zijn medetrainers."

Jan Bouman, klinisch en organisatie psycholoog


"Alexander is een belangrijke inspirator in mijn leven. Hij is deskundig en uniek in zijn vak door de Wet van Aantrekking vanuit de diepere leringen van Abraham Hicks en Richard Dotts in te zetten. Deze lessen zijn gebaseerd op wetenschappelijke onderbouwing van natuurwetten volgens de kwantumfysica. Ook leert Alexander als “The Inner Game” coach, het toepassen van je innerlijke vaardigheden. Hier is hij als geen ander heel bedreven in.
Ik ervaar Alexander als een integer persoon met een groot empathisch vermogen.
Hij inspireert me, met behulp van de tools die hij me meegeeft, in een positieve energieniveau/- vibratie te komen. Ook door stilte oefeningen verkrijg ik inzichten en inspiratie. Alexanders sterkste punt is dat hij goed kan luisteren en daardoor heel snel tot de essentie van je probleem komt. Na ieder gesprek ervaar ik emotionele opluchting en (zelf)vertrouwen en voel ik me innerlijk sterker. Hij is voor mij de gids die mij helpt om stapje voor stapje te komen tot een mooier leven.

Maggy Anthonijsz, hypno - en energetisch therapeut


"In mijn eerste contact met Alexander op de tennisbaan vertelde hij hoe je door het verbeteren van je innerlijk spel je uiterlijke resultaten kunt optimaliseren. En hoe je zo meer ontspannen en met meer plezier kunt spelen. Ik heb na onze ontmoeting het geweldige boek van Tim Gallwey gelezen en heb een aantal Inner Game coachsessies bij Alexander gevolgd. Hierdoor leerde ik de kracht kennen van het natuurlijk bewustzijn, van je natuurlijke kwaliteiten. Ik ben het veel gaan toepassen in mijn werk als coach en organisatieadviseur. Ik begeleid particulieren, teams en organisaties naar hun next level. Door zelf bewust te zijn van je natuurlijke talenten wordt vanuit een heldere intentie en zonder oordeel flow gecreëerd. Je kunt dit toepassen op elk gebied."

Arjan ter Linden, organisatieadviseur, ondernemer en coach, oprichter en directeur van the Human Effect en KeyQuest.