Ik ben Alexander Rutgers, specialist op het gebied van de Inner Game, Flow psychologie en de Universele Wet van Aantrekking. Ik help je om te werken en te leven vanuit flow. Ik heb ontdekt dat niet harder en slimmer werken het antwoord is, maar dat je juist meer bereikt door je bewustzijn te vergroten.

Met te veel je best doen bereik je niets, maar met bewustzijn bereik je alles. De kern van de Inner Game is het oefenen in het vergroten van je bewustzijn door zonder oordeel volledig te accepteren wie je bent, wat je bent en wat zich in je en om je heen afspeelt. Als je niet accepteert, belemmer je jezelf om te groeien, want acceptatie is de voedingsbodem voor groei.

Waarnemen en accepteren zonder veranderingen of verbeteringen te forceren leiden tot pure ontspanning en genieten van het voortdurende ontwikkelproces. Vertrouw op het hier en nu, het is zoals het is, het is prima zo! Wonderen gebeuren dan spontaan ! Vergrote bewustzijn is je eigen magie ervaren. 

Focus je op wat jij werkelijk wilt! Als je steeds bezig bent met wat je niet wilt, hou je jezelf in een lage mate van bewustzijn. Als je eerst je positieve energie en je krachtige uitstraling vergroot, zal je je geïnspireerd voelen om in actie te komen. Dingen vallen dan op hun plaats, alles en iedereen lijken met je mee te werken.


Waarom is slechts een klein gedeelte van alle mensen echt succesvol? Terwijl anderen met ogenschijnlijk dezelfde aanleg, talent, opleiding, inzet, achtergrond, opvoeding, leeftijd veel minder succes hebben? Dat heeft mij altijd heel erg gefascineerd. Het heeft niet zozeer te maken met harder werken, of slimmer zijn, want je ziet mensen die hard werken met weinig succes en mensen die veel minder hard werken of nauwelijks iets doen en toch succes hebben. Het lijkt bijna oneerlijk, en je vraagt je dan ook af, waar zit dan het verschil? Wat is het geheim van succes?

 

Spelen om niet te verliezen

In mijn jeugd als goede tennisspeler verloor ik soms van spelers die op papier veel minder waren dan ik. Soms stond ik ver voor, om dan toch nog te verliezen. Ik wist dat ik veel beter kon dan wat ik liet zien, maar wist gewoon niet hoe ik het moest aanpakken. Vaak ging ik dan nog harder trainen. Dan lukte het ook wel tijdens de trainingen, dan speelde ik mijn beste spel en versloeg zelfs spelers die eigenlijk beter waren. Ook al speelde ik op het hoogste niveau van de Eredivisie, vaak speelde ik meer om niet te verliezen dan om te winnen.

Natuurlijk waren er ook de overwinningen, maar over het algemeen was het meer een gevecht (tegen mezelf) dan dat ik lekker ontspannen stond te spelen. Soms had ik een dag dat alles lukte, dan speelde ik op mijn best, maar dat was maar een paar keer per jaar. Geen enkele leraar kon mij vertellen waarom dat kwam, en ze vertelden dat ik hard moest blijven werken en dan kwam het wel goed. Tennis werd voor mij eigenlijk meer een afspiegeling van mijn eigen waarde. Won ik, dan voelde ik me even goed, maar verloor ik, dan ging mijn zelfvertrouwen snel achteruit. Dus ging ik maar weer harder werken, om het zelfrespect te vergroten en de aandacht en respect van anderen te krijgen.

 

Spelen vanuit angst

Als iedere keer je zelfbeeld en zelfwaardering op het spel staan, dan speel je vanuit angst in plaats van vertrouwen en je ware potentieel. Later kwam ik erachter dat ik niet de enige was die hier mee kampte, maar dat dit” drama” zich eigenlijk op ieder niveau en elk gebied van het leven afspeelt. Ik kwam erachter dat we ons best doen en proberen goed te presteren om maar de liefde en aandacht te krijgen van de ander, de trainer, je ouders, familie, of je vrienden. Ik zocht naar bevestiging en goedkeuring buiten mezelf.

Met dit gebrek aan zelfwaardering kun je nog wel successen boeken, we zijn niet anders gewend, maar dit kost je heel veel energie, wilskracht en het berooft je van veel plezier in je leven. Het is meer overleven dan echt leven!

Hier ging ik mee door en behaalde met hard werken mijn diploma’s aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en de studie Pedagogiek aan de VU te Amsterdam. Ik hoopte misschien wel onbewust dat ik daar de antwoorden kon vinden waar ik naar op zoek was in mijn leven. Toen ik het daar niet echt vond, ging ik op zoek naar antwoorden bij verschillende spirituele leermeesters. Ik volgde allerlei cursussen en trainingen op gebied van persoonlijke ontwikkeling zoals rebirthing, de-hypnotherapy, allerlei meditatie vormen, Yoga, Tai Chi, Aikido, Reiki, Rebalancing… Teveel om op te noemen!

Dat bracht mij wel steeds dichter bij mijn kern. Ik kon de struggle van het leven iets meer loslaten. Maar toch miste er nog iets, een eenvoudige methode om praktischer te maken hoe je moeiteloos kan leren, presteren en leven.

 

DE EERSTE ONTMOETING MET THE INNER GAME

In 1974 liep ik op het juiste moment een boekhandel in Amsterdam binnen en daar stond de Engelse versie van 

"The Inner Game of Tennis" door Timothy Gallwey. 


 

"The player of the Inner Game comes to value the art of relaxed concentration above all other skills; he discovers a true basis for self confidence and learns that the secret to winning lies in not trying too hard"

 

Timothy Gallwey, Founder of "The Inner Game"


Ik gaf in die tijd naast mijn baan als leraar op school ook tennislessen, en begon te experimenteren met deze aanpak. In het kort kwam het erop neer dat ik weinig of geen instructies meer gaf, maar vragen stelde ter bevordering van het bewustzijn. Ik vroeg niet langer om iets proberen te verbeteren, maar alleen maar op een steeds hoger bewustzijn niveau te gaan waarnemen. In wezen hoefde de leerling geen meer moeite te doen, maar slechts te leren om de kunst van ontspannen concentratie te oefenen, te vertrouwen en de rest te laten gebeuren. Dit werd de sleutel voor mijn leerlingen om hun prestaties moeiteloos te verbeteren. Daarnaast groeide hun zelfvertrouwen, doordat ze zichzelf minder in de weg gingen staan. Het plezier nam enorm toe en ook onder druk waren de prestaties goed.

 

Zelf Inner Game workshops geven 

Door mijn ervaringen op de tennisbaan, werd ik  al snel gevraagd om Inner Game workshops en trainingen te geven in het bedrijfsleven op gebied van verkopen, leiderschap, management, coaching vaardigheden, vermindering van stress, etc. Ik ben nog steeds erg dankbaar dat ik The Inner Game heb mogen ontdekken, en niet in de laatste plaats voor de bijzondere, persoonlijke ontmoeting met Tim Gallwey in 1998,  tijdens de eerste Coaching en Mentoring Conference in Nederland. Ik heb hem leren kennen als een zeer integer mens, nog steeds zeer bevlogen om mensen te helpen bij het ontwikkelen van hun volle potentieel. Sinds die tijd mag ik mij de enige door hem erkende Inner Game Coach noemen in Nederland. Dank je Tim!!

 

Alleen in flow kun je alles bereiken wat je wil!

Omdat ik me graag wil blijven ontwikkelen, bestudeerde ik ook de Flow psychologie, want ik wilde de wetenschappelijke onderbouwing leren kennen van het verschijnsel Flow. Mede door deze verdiepingen en de Inner Game methode ben ik in staat om steeds meer mensen te coachen naar Flow. Daar ben ik erg dankbaar voor, want alleen in Flow kun je alles bereiken wat je wilt!

 

En zoals het leven blijft voortstromen, kwam ik 10 jaar geleden in aanraking met DE UNIVERSELE WET VAN AANTREKKING via de leringen van ABRAHAM HICKS. Toen viel voor mij alles op zijn plaats.


THREE THINGS:

'YOU ASK, THE UNIVERSE GIVES, YOU LET IN. 

THAT IS ALL THERE IS TO IT.

AND IF YOU ARE NOT LIVING IT,
IT’S NOT BECAUSE YOU ARE NOT ASKING. – YOU ARE.

AND IT IS NOT BECAUSE THE UNIVERSE IS NOT YIELDING. – IT IS.

IT 'S BECAUSE YOU ARE NOT IN THE RECEIVING MODE.’

 

ABRAHAM - ESTHER HICKS


Dit gaf mij de inzichten over de diepere oorzaken en wat dus aan de basis ligt van alles wat je aantrekt in je leven, zowel wat je niet wilt als wat je wel wilt!  Ik leer en verdiep mij nog elke dag in de Kunst van het Manifesteren en hoe ik mensen nog beter kan leren om met minder moeite meer te bereiken. 


Dankbaarheid creëert een leven in vreugde en overvloed

Alle auteurs die zich bezighouden met de kunst van manifesteren benadrukken allemaal de kracht van dankbaarheid. Dankbaar zijn is een magische frequentie. Dankbaarheid werkt via een universele wet die je hele leven bepaalt. Het gaat om dankbaar zijn voor wie je nu bent, voor wat je nu hebt, bijv. je baan, je gezin, je vrienden, de natuur, het leven, het liefhebben, het Nu. Kleine en grote dingen. Wees ook alvast dankbaar voor het ontvangen van je wens, je verlangen. Wat ben je vanzelfsprekend gaan vinden en wanneer heb je daar voor het laatst je dankbaarheid voor uitgesproken? Waar ben je dankbaar voor?

De geschiedenis is vol beroemde mensen die dankbaarheid betuigden. Mede daardoor hebben ze veel bereikt en behoren ze tot de grootsten van de aarde: Ghandi, Moeder Theresa, Dalai Lama, Martin Luther King, Nelson Mandela, Einstein, Newton en vele anderen. 

Hoe meer je kiest voor dankbaarheid, hoe meer je een match bent voor dingen om  diep te waarderen. Hoe dankbaarder je je voelt en bent, hoe meer overvloed je aantrekt, hoe meer je zult ontvangen. Dat is de universele wet! Want dan pas kun je de magie van dankbaarheid ervaren.


Met mijn levenservaring, mijn ”education permanente” en de succesvolle resultaten in mijn werk help ik je graag met het manifesteren van al je hartenwensen en je zakelijke of carrière doelen.

In mijn vrije tijd hou ik van fietsen, wandelen, lezen, muziek luisteren en spreek ik graag af op een terras in Bergen met een van mijn vele lieve vrienden.
Verder laat ik mij enorm inspireren door de prachtige natuur, met name de zee en de bossen. De zee schenkt mij veel rust, ontspanning en een heldere geest en geeft veel energie !

WIL JE LEREN HOE JE HET LEVEN KUNT AANTREKKEN DAT JE VERDIENT?